Aizvadītajā nedēļas nogalē Studentu bataljonā norisinājās Zemessardzes kandidātu pirmszvēresta apmācība. Tā šoreiz bija atšķirīga no citiem gadiem.

Kā ierasts, vispirms kandidāti noklausījās teorētiskās lekcijas par likumiem un reglamentiem, bataljona vēsturi un struktūru, kā arī pakāpēm un formas tērpa nēsāšanas reglamentu.

Pirmā pieredze poligonā

Šogad, atšķirībā no citiem gadiem, pirmo apmācību un ieskatu zemessarga ikdienā kandidāti guva lauka apstākļos poligonā. Tur vispirms tika apgūta zviedru nodaļas līmeņa telts uzsliešana, ko katra nodaļa veica vairākas reizes.

Pēc tam kandidātu vienībām bija jāveic Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas parauga komandas saliedēšanas un līderības prasmju attīstīšanas uzdevumi – mīnu lauka iziešana un “bagātību sala”.

Pēc to izpildes kandidāti noklausījās lekciju par zemessarga ekipējumu un formastērpu, bet pēc vakara higiēnas devās pie naktsmiera. Nakts laikā kandidāti pēc kārtas dežūrēja savās teltīs. Saldo miegu divreiz pārtrauca trauksme.

Ierindas mācība otrajā dienā

Otrajā dienā kandidāti apguva ierindas mācību, vispirms mācoties to nodaļas līmenī, bet noslēgumā – soļojot vada sastāvā. Ar to divu dienu pirmszvēresta apmācība noslēdzās. Šāda veida apmācību formāts ļāva kandidātiem labāk izprast turpmākās prasības un gūt ieskatu Zemessardzes apmācības specifikā. Divu dienu laikā kandidātiem bija jāpārvar sevi un jāizkāpj no savas komforta zonas, ar ko visi arī sekmīgi tika galā, palīdzot pieredzējušiem instruktoriem.

Pēc apmācībām nebija šaubu, ka kandidāti ieradīsies uz zvērestu un kļūs  par pilnvērtīgiem Studentu bataljona zemessargiem, izies pamatapmācību un turpinās dienestu bataljona apakšvienībās.

Iesaki rakstu saviem draugiem!