2016.gada 23.un 24.aprīlī Salas novadā, Gustiņu apkārtnē, norisinājās ikgadējais izlūku pārbaudes vingrinājums “Arona 2016” ar mērķi pārbaudīt izlūku fizisko sagatavotību, teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas, veicot vairākus izlūku specifikai atbilstošus uzdevumus pretinieka kontrolētajā teritorijā.

studentu-bataljons-izlukvads-arona-1 studentu-bataljons-izlukvads-arona-4
studentu-bataljons-izlukvads-arona-3 studentu-bataljons-izlukvads-arona-2

Labākie rezultāti kaujas šaušanā

Jau pašā pirmajā sacensību disciplīnā triumfēja StBN Izlūkvada komanda, uzrādot labākos rezultātus kaujas šaušanā ar G36, AKM un SIG P210 ieročiem. Arī pārējās disciplīnās StBN Izlūkvada komanda izcēlās ar izcilu sniegumu un stipru komandas garu.

studentu-bataljons-izlukvads-arona-5 studentu-bataljons-izlukvads-arona-6
studentu-bataljons-izlukvads-arona-7 studentu-bataljons-izlukvads-arona-8

Pretinieks StBN izlūkus tā arī nepamanīja

Viens no sacensību pamatuzdevumiem bija kaujas marša veikšana pretinieka kontrolētajā teritorijā, izvairoties no jebkāda veida kontakta ar pretinieka spēkiem, kuri skaitliski bija vairākas reizes lielāki, turklāt mehanizēti un prasmīgi kontrolēja nozīmīgākos apvidus atslēgas punktus. Kamēr vairākas citu bataljonu komandas no viena kontrolpunkta uz otru pārvietojās pa ceļiem, StBN izlūki maršrutu veica pa apvidu, nebaidoties kājas līdz pat ceļiem samērcēt purvos, dubļos un šķērsojot grāvjus.

Līdz ar to uzdevums “izlūkmaršu veikt slēpti” tika izpildīts teicami, jo pretinieks StBN izlūkus tā arī nepamanīja, kamēr citas komandas tika atklātas, iekļuva slēpņos, “uzrāvās uz kontakta” un līdz ar to saņēma soda punktus. Jāpiebilst, ka šis ir trešais gads pēc kārtas, kad StBN Izlūkvada komanda veic šo vingrinājumu bez neviena kontakta ar nosacītā pretinieka spēkiem.

studentu-bataljons-izlukvads-arona-9 studentu-bataljons-izlukvads-arona-12
studentu-bataljons-izlukvads-arona-10 studentu-bataljons-izlukvads-arona-11

Jaunie gūst rūdījumu

Šī gada komanda tika veidota gan no pieredzējušiem izlūkiem, gan arī no izlūkiem, kuri pavisam nesen pievienojās StBN Izlūkvadam, tādējādi saņemot rūdījumu pārbaudes vingrinājumā, pildot kopīgu uzdevumu plecu pie pleca ar augstākstāvošiem.

studentu-bataljons-izlukvads-arona-13 studentu-bataljons-izlukvads-arona-14

StBN Izlūkvada komanda izcīna 2. vietu

Kopumā 18 komandu kopvērtējumā StBN Izlūkvada komanda izcīnīja godpilno 2.vietu, savukārt 1.vieta tika piešķirta mājniekiem 56.kājnieku bataljonam, trešajā vietā atstājot 54.Inženiertehnisko bataljonu.

studentu-bataljons-izlukvads-arona-15 studentu-bataljons-izlukvads-arona-16
StBN Izlūkvada komanda izsaka pateicību organizatoriem par ieguldīto darbu un labā kvalitātē organizētajām sacensībām, kā arī noteikti piedalīsies Aronā 2017 ar mērķi iegūt augstākā kaluma medaļas.

Iesaki rakstu saviem draugiem!