Studentu bataljona zemessargi – labākie lauka šaušanas sacensībās.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 13. maijā, Tukuma novada Sekļa ezera apkārtnē norisinājās Zemessardzes lauka šaušanas sacensības, kuru mērķis ir iepazīstināt karavīrus un zemessargus ar zviedru lauka šaušanas tradīcijām, kā arī apzināt labākos šāvējus Zemessardzē.

Sacensībās piedalījās 23 komandas no dažādiem Zemessardzes bataljoniem kā arī uzaicinātās komandas no citām aizsardzības un iekšlietu struktūrām. Katra komanda startēja trīs cilvēku sastāvā.

Sacensību uzdevumi

Sacensību gaitā dalībniekiem bija jāveic 21 dažāda šaušanas stacija ar atšķirīgiem noteikumiem. Mainījās mērķu grupu un pašu mērķu skaits, to krāsa, forma un lielums, kā arī distances, kādās tie bija izvietoti, mainījās no 5 līdz 35 metriem. Mainīgas bija arī šaušanas pozīcijas un dalībnieku izvietojums attiecībā pret mērķiem. Lielā daļā staciju bija gan paceļamie, gan krītošie mērķi, kuri parādījās un pazuda zināmos laika intervālos. Vienā no uzdevumiem dalībnieki saskārās arī ar kustīgo mērķi. Laika ierobežojums vingrinājuma izpildei variēja no 12 līdz 15 sekundēm.

Rezultāti

23 komandu konkurencē:

  • Pirmo vietu izcīnīja Studentu bataljona komanda, kuras sastāvā bija:
    • vecākais zemessargs Rojs Razums
    • vecākais zemessargs Edgars Vilītis
    • vecākais zemessargs Jānis Lūsis
  • Otro vietu izcīnīja 51. kājinieku bataljons
  • Trešo vietu – 19. Nodrošinājuma bataljons

Sīva konkurence izvērtās cīņā par individuālo vērtējumu, kur starp pirmo, otro un trešo vietu šķīra tikai viens punkts. Studenti izcīnīja otro un trešo vietu, piekāpjoties vienīgi virsleitnantam Sandrim Līdakam no 45. Nodrošinājuma bataljona, kurš no maksimāli iespējamajiem 186 punktiem ieguva 181 punktu.

Otrās un trešās vietas ieguvējiem abiem bija 180 punkti, tāpēc tika izmantoti nolikumā minētie papildkritēriji vienāda rezultāta gadījumā. Rezultātā otro vietu ieguva vecākais zemessargs Jānis Lūsis, bet trešo vietu – vecākais zemessargs Rojs Razums.

Sacensības aizritēja lieliskā atmosfērā, kuru tikai uzlaboja labie laikapstākļi. Paldies organizatoriem par ieguldīto darbu un tiekamies nākamgad!

Iesaki rakstu saviem draugiem!