Zemessardze ir vienīgais veids, kā iegūt militārās pamatiemaņas, neesot profesionālajā dienestā.

Ja Tu esi vīrietis, tad atceries, ka katram vīrietim ir pienākums apgūt minimālās militārās zināšanas, lai spētu aizstāvēt sevi un savējos.

Zemessardze ir Tava iespēja stiprināt drošību un kārtību valstī!

Valsts un valdība nav viens un tas pats. Valsts esam mēs visi. Ja valdība rīkojas pretvalstiski, tas nenozīmē, ka Tev ir jānovēršas no valsts, tieši otrādi: jo vairāk, pēc labākās sirdsapziņas, Tu izdarīsi visu, kas atkarīgs no Tevis, jo labāk dzīvosim savā Latvijā.

Papildinot Zemessardzes rindas Tu vari mazināt iespēju, ka kāda lielvalsts / agresorvalsts izšķirsies par militāru iebrukumu Latvijā / militārām akcijām pret Latviju !

Katrs apmācīts, motivēts un patriotisks latviešu vīrietis ir papildus faktors, ar ko jārēķinās. Ir taču atšķirība, vai iespējamā pretestība gaidāma no 100 vai 100 000 šādu vīru!

Stiprinot Zemessardzi, Tu apliecini cieņu pret tiem, kas par Latvijas brīvību cīnījušies strēlnieku, leģionāru un mežabrāļu rindās!

Ne jau pieminekļi un svinīgie pasākumi ir labākais savu senču mantojuma atzīšanas veids, bet gan reāla rīcība, saskaņā ar viņu ideāliem un mērķiem.

stbn-kapec-staties-zemessardze-1

Apliecināt savu gatavību cīnīties ir vīrišķīgi un patriotiski!

Jo otra alternatīva cīņai un pastāvēšanai par sevi ir piekāpība un bēgšana.

Pieredze, ko gūsi Zemessardzē paplašinās arī Tavu apvārsni, piešķirs Tev papildus kvalitātes!

Mūsdienu urbanizētā vide mazina vajadzību pēc iemaņām, pateicoties kurām cilvēki ir izdzīvojuši gadu tūkstošiem.  Darbošanās Zemessardzē liks Tev aizdomāties par individuālajām izdzīvošanas prasmēm un spējām – kā uzsliet pajumti, kā nenosalt, kā iegūt pārtiku neurbanizētā vidē, kā sniegt pirmo palīdzību.

stbn-kapec-staties-zemessardze-2

Zemessardzē Tu iegūsi jaunus draugus un domubiedrus, apjautīsi, cik rezultatīvs ir saskaņots un mērķtiecīgs komandas darbs!

Sociālo tīklu laikmetā dzīva komunikācija kļūst par aizvien lielāku greznību. Vietu, kur sastapt līdzīgi domājošus cilvēkus ar dažādu sociālo un profesionālo piederību,  dzīvē, nav nemaz tik daudz. Spēja darboties komandā, izpildīt savu pienākumu daļu, lai sasniegtu lielāka mēroga mērķus, ir lieliska un nepieciešama pieredze ikvienam.

Ja ne Tu, tad kurš, ja ne tagad, tad – kad?

Tāpat, kā Tu sargā visu to, kas Tavs, arī šī zeme ir Tava un tieši Tu esi par to atbildīgs.  Jo mēs esam Latvija. Arī Tu!

Avots: Stājies Zemessardzē – Tēvijas Sargi
Bildes: Mācības Igaunijā  “ORKAAN 9”

Iesaki rakstu saviem draugiem!